Baresso Coffee

"De butiksansvarlige er hurtigt i stand til at lægge superskarpe vagtplaner."

Bølgen af kaffebarer i de større danske byer har skærpet konkurrencen ganske betragteligt om de kaffehungrende danskere. Derfor lægger Inger Luciani, administrationschef hos Baresso Coffee, ikke skjul på, at det i dag er helt nødvendigt at have styr på medarbejdere og lønomkostninger for at drive en sund kaffebars-kæde – en kerneopgave som Tamigo med succes har varetaget for Baresso siden 2012.


Tamigo er en stor gevinst for Baresso, fordi de butiksansvarlige hurtigt er i stand til at lægge superskarpe vagtplaner med styr på lønomkostninger og salg per time flere uger frem i tid.

 

Løn på ti minutter

Kæden med det velkendte flamme-logo valgte i 2012 at implementere Tamigos online workforce management system, der erstattede et ”omstændeligt og tidskrævende system”. Dengang tog lønoverførslen halvanden dag, husker Inger Luciani. I dag bruger hun 10 minutter hver måned på at overføre en fejlfri løn-fil fra Tamigo til lønsystemet og Baressos godt 500 medarbejdere!

Mens lønoverførslen er et håndfast eksempel på, hvordan Tamigo –én gang om måneden - hjælper Baresso med at skære drastisk ned på dyr administration, så er det i hverdagen, Tamigo for alvor står sin prøve i de travle Baresso-kaffebarer.

Kaffebarens A-B-C

Inger Luciani fremhæver især brugervenligheden i Tamigo, der gør nye baristaer i stand til at bruge kernefunktionerne omkring vagtplanen og vagtbørsen lynhurtigt.

Den lette adgang til at kommunikere målrettet til en enkelt butiksansvarlig eller til alle afdelinger samtidig er også en kæmpe fordel på ledelsesniveau. Inger Luciani kan desuden med et enkelt klik se, om der er balance mellem samtlige kaffebarers planlagte lønomkostninger og den planlagte omsætning.

Dermed er intet overladt til tilfældighederne i Baresso Coffee. Den tid, hvor man bare kunne åbne en kaffebar, og så håbe på, at kunderne og omsætningen ville komme af sig selv, er da også, ifølge Inger Luciani, endegyldigt forbi.

”Hvis jeg skulle viske tavlen ren og starte en kaffebar i dag, ville en professionel vagtplansløsning være en af mine første investeringer. Hvis du ikke har styr på dine medarbejdere og din vagtplan, er det svært at få succes i den her branche.”