Danhostel Helsingør

”I sidste ende skal jeg bare godkende det, medarbejderne allerede selv har fundet ud af, og det er genialt.”

Hvor godt kender vi egentlig vores partner – eller for den sags skyld vores arbejdsplads? For souschef Nicolai Stubtoft er Tamigo blevet en øjenåbner i forhold til driften af Danhostel Helsingør.

”Før Tamigo havde vi en idé om, at vi kunne klare højsæsonen med 25 fast- og deltidsansatte, men faktisk kan vi i Tamigo se, vi i år er oppe på 42 medarbejdere.”

Fra papir til digital superliga

Udover et tydeligt overblik over, hvad den optimale drift kræver af medarbejdere på vagtplanen, har Tamigo Touch stempeluret på Danhostel Helsingør fjernet den administrationstunge, manuelle sammentælling af timer. Medarbejderne stempler hver dag ind og ud via deres smartphone på Tamigo App, hvorefter timerne bliver registreret automatisk i timesedlen i Tamigo.

Dermed er vandrerhjemmet - oppe på hjørnet af den sjællandske nordkyst - på kort tid rykket fra papir til den digitale superliga.

”Det var noget rod, når medarbejderne skulle registrere deres arbejdstid på et stykke papir, som jeg så efterfølgende var nødt til at gennemgå én for én – hvis de da i det hele taget huskede at aflevere dem,” husker Nicolai Stubtoft.

Tamigo minimerer fravær

Som på ethvert andet hotel eller vandrerhjem er der også i Helsingør store sæsonudsving. Om sommeren betyder det en væsentlig forøgelse af ungarbejdere hos Nicolai Stubtoft. En påskønnet, men i forhold til de fastlønnede, også en medarbejdergruppe med andre forudsætninger og behov.


I ’gamle dage’ skulle jeg ringe rundt til ungarbejderne for at minde dem om, at de skulle på arbejde. Med Tamigo kan jeg præcis sende sms’er ud til de relevante personer, før de skal på arbejde, og det har minimeret fraværet,

siger Nicolai Stubtoft.

Og selvom højsæsonen betyder mange nye ansigter, bruger han ikke lang tid på at sætte nystartede medarbejdere ind i, hvordan Tamigo fungerer – faktisk tager det maksimalt tre minutter per medarbejder. Derefter kan de bytte vagter og byde på ledige vagter, uden at Stubtoft bliver involveret.

”I sidste ende skal jeg bare godkende det, medarbejderne allerede selv har fundet ud af, og det er genialt.”

”Med Tamigo tager ledelsen aktivt stilling til driften hver dag. Det skaber overblik og betyder, at du altid har fingeren på pulsen. Derfor er Tamigo et uvurderligt redskab,” siger souschef Nicolai Stubtoft.