Den selvejende institution LAVUK

”Derudover plejede jeg - før Tamigo - at bruge meget tid på at holde styr på sygefraværet ved manuel optælling. I dag trykker jeg bare på en knap, og så har jeg adgang til en komplet og opdateret sygefraværsstatistik.”

Bosteder for psykisk og fysisk udviklingshæmmede mennesker har normalt ikke meget tilfælles med de kassesnurrende butikker på landets gågader. Ikke desto mindre er et stigende antal private-, offentlige og selvejende institutioner i fuld gang med at implementere et online vagtplanssystem, der til daglig betjener mange tusinde ansatte i virksomheder som REMA 1000 og 7-Eleven i Danmark.

Detail-giganternes behov for effektiv kommunikation og vagtplanlægning til et stort antal medarbejdere har resulteret i en række skræddersyede vagtplansløsninger på markedet – en af disse opdagede Jesper Rosberg, daglig leder i den selvejende institution LAVUK på Østerbro i København, nærmest ved en tilfældighed.

Vagtplan frigiver tid

”Jeg ledte efter en vagtplan, der automatisk kunne overføre timer og lønsatser til vores lønsystem, men i hverdagen giver vagtplanssystemet især mening, når jeg skal kommunikere med LAVUKS 40 ansatte,” siger daglig leder, Jesper Rosberg.

Systemet Jesper Rosberg ”faldt” over for tre år siden er udviklet af Tamigo, der i tæt samarbejde med en lang række detail-virksomheder har udviklet en online vagtplan med speciale i vagtplanshåndtering og kommunikation. Samarbejdet med den stærkt konkurrenceprægede detail-branche betyder, at vagtplanen og medarbejderkommunikationen kan varetages med et minimum af administrative ressourcer. Og det nyder Jesper Rosberg og hans medarbejdere godt af til daglig.


Med 40 ansatte i fire afdelinger skal vagtplanen – hvis jeg ikke skal bruge al min tid på administration – automatisk kunne håndtere rigtig mange afvigelser og ændringer. Med det her system kan medarbejderne bytte vagter internt og tage ledige vagter, uden at jeg som leder skal involveres. Det giver samtidig en frihed for medarbejderne, at de altid har adgang til en opdateret vagtplan – enten via deres smartphone, tablet eller computer.

Alle medarbejdere er oprettet med deres overenskomst og ugentlige kontrakttimer, som vagtplanen efterfølgende tager automatisk højde for.

”Derudover plejede jeg - før Tamigo - at bruge meget tid på at holde styr på sygefraværet ved manuel optælling. I dag trykker jeg bare på en knap, og så har jeg adgang til en komplet og opdateret sygefraværsstatistik.”