REMA 1000

”Købmænd har ikke tid til at læse lange manualer. En af Tamigos helt store kvaliteter er, at nye købmænd kan nøjes med tre timers oplæring.”

Med en fortid som købmand ved HR-ansvarlig i REMA 1000, Svend Halse Petersen, nøjagtig hvad han taler om. For at få succes i et ekstremt konkurrencepræget discountmarked skal købmændene bruge tiden på at optimere deres butikker og motivere medarbejderne - ikke på lange kurser.

Den let tilgængelige online vagtplan samt overblikket over lønprocenterne – helt ned på dagsniveau – var da også en af hovedårsagerne til at REMA 1000 i 2008 valgte Tamigo frem for andre workforce management systemer

”Jeg ved, at andre discountkæder kører økonomi- og vagtplanssystemer, der kræver lange kurser og løbende opdatering, før systemet skaber værdi for købmændene. Vi har - med fokus på hele tiden ikke at komplicere tingene - valgt den modsatte strategi, og det er lykkedes,” siger HR-ansvarlig, Svend Halse Petersen.

Butiksboom uden øget administration

Tamigo har dog ikke kun haft en positiv effekt for de selvstændige REMA 1000-købmænd. På hovedkontoret i Horsens er Tamigo både med til at minimere tidskrævende administration og skabe overblik over den succesrige discountkæde med vokseværk.

”Med Tamigo kan vi ’hælde’ timer direkte ind i vores lønsystem, og det betyder, at vi i dag bruger den samme tid på lønkørslen uanset hvor mange butikker, vi vælger at åbne.”


Tamigo har både givet hovedkontoret og den enkelte købmand mulighed for se fremad med hensyn til lønprocenter, lønomkostninger og omsætning i dag, i morgen og om tre måneder,

siger Svend Halse Petersen.

Med Tamigo er det ifølge Svend Halse Petersen desuden let for den enkelte købmand at uddelegere ansvar, og give udvalgte medarbejdere i butikken udvidede rettigheder i forhold til vagtplanlægning, redigering af timeseddel samt godkendelse af fravær.