Statens It

"Allerede fra marts måned har vi et super overblik over bemandingen i sommerferien. Derfor giver Tamigo os sikkerhed for, at vi altid har det ønskede antal medarbejdere på arbejde."

De tre ord: ”offentlig”, ”succes” og ”IT” bliver sjældent brugt i samme sætning. Men i dag vælger et stigende antal offentlige virksomheder Statens It som en ”sikker havn” for drifts- og omkostningseffektive IT-løsninger. Senest har Center for Cybersikkerhed og Undervisningsministeriet indgået samarbejdsaftale med Statens It.

Ifølge teamleder for Statens It’s servicedesk, Jesper Birkholm, skal en af årsagerne til Styrelsens tiltrækningskraft findes i Tamigos vagtplanlægning og fraværshåndtering. Servicedeskens effektive support til de omkring 11.000 statsansatte slutbrugere er betinget af en velfungerende vagtplan, hvor planlæggere og administratorer hurtigt kan få overblik over bemandingen i eks. den spidsbelastede sommerperiode.

”Allerede fra marts måned har vi et super overblik over bemandingen i sommerferien. Derfor giver Tamigo os sikkerhed for, at vi altid har det ønskede antal medarbejdere på arbejde, og at ferieønskerne ikke går ud over vores høje support-niveau,” siger teamleder Jesper Birkholm.

Tamigo er et signal udadtil

Som en anden gevinst ved Tamigo nævner Jesper Birkholm, at det - i de fem år Statens It har brugt Tamigo - aldrig har været nødvendigt at indhente dyre ekstravagter eller konsulenter for at fylde hullerne ud i en underbemandet vagtplan.

Dermed står Styrelsen i skærende kontrast til en række andre offentlige virksomheder og myndigheder, der fornylig blev skarpt kritiseret af Rigsrevisionen for at betjene sig af utilstrækkelige vagtplaner. Eksempelvis bliver Københavns Fængsler kritiseret for konsekvent at vagtplanlægge med for lidt personale, hvilket koster skatteyderne store beløb i form af ekstravagter og dyre løntillæg.

For Jesper Birkholm er det naturligt at Statens It, som toneangivende offentlig myndighed på IT-området, går forrest, når det gælder om at digitalisere driften. Og her sender Styrelsens brug af Tamigo det helt rigtige signal udadtil.


Når man som Statens It er sat i verden for at effektivisere og optimere IT-servicen på tværs af Staten, så nytter det ikke, at vi selv sidder og vedligeholder vagtplanen i et Excel-ark.

Statens It bød i 2014 velkommen til store kunder som Center for Cybersikkerhed og i år bliver Undervisningsministeriet kunde, hvilket betyder flere nye medarbejdere og dermed Tamigo-brugere.

”Jeg behøver kun vise nye medarbejdere funktionerne i Tamigo en enkelt gang, herunder hvordan man integrerer vagtplanen i sin egen kalender, før de kan bruge systemet uden hjælp,” siger Jesper Birkholm.