Svinninge Bageri

"Jeg sparer vældig mange penge, fordi jeg i dag kun udbetaler løn for den effektive arbejdstid."

Det bliver stadig sværere at finde ’gammeldags’ papir-vagtplaner på køleskabsdørene i landets bagerbutikker. I stedet satser flere og flere indehavere på digitale vagtskemaer, der både minimerer lønomkostningerne og tidskrævende, manuel administration.

Og netop bagerbutikkerne - med det ofte store antal timelønnede ungarbejdere – mærker hutigt de økonomiske og administrative fordele ved den automatiserede vagtplanlægning, fraværshåndtering og tidsregistrering.

Sparer lønkroner i massevis

For Inge Christensen, der driver tre bager-butikker i Svinninge, Fårevejle og Holbæk på Vestsjælland, betyder vagtskemaet og stempeluret fra Tamigo en kontant økonomisk gevinst. Hun vurderer, at stempeluret minimerer lønudgifterne med små 50.000 kr. om året.

”Jeg sparer vældig mange penge, fordi jeg i dag kun udbetaler løn for den effektive arbejdstid. Eksempelvis stempler mine medarbejdere ud, når de er færdige med at rydde op og ikke først når de ifølge vagtskemaet har fri,” siger butiksindehaver Inge Christensen.

Bedre arbejdsmiljø

Inge Christensen fremhæver dog ikke kun den økonomiske gevinst ved den online vagtplan og stempeluret:


Jeg blev ked af det og fik ondt i maven, når jeg fandt ud af, at en medarbejder havde skrevet for mange timer på, men i dag er vores komme-og-gå tider registreret i computeren. Derfor har både jeg og medarbejderne ryggen fri i tvivlstilfælde, for der er præcis dokumentation på arbejdstiden