Sådan sparer ALDI Danmark deres butikschefer for 30 minutters dagligt administrativt arbejde

“Hvordan reaktionen fra vores butikschefer har været på tamigo? Glæde i stor stil!”

Da ALDI Danmark begyndte med at modernisere deres butikker, satte de også deres Workforce Management under lup. At forbedre fastholdelsen af medarbejdere og effektiv drift var højeste prioriteter.

Ét af danskernes favoritsupermarkeder

Den første ALDI-butik i Danmark åbnede i 1977. I dag driver supermarkedskæden omtrent 200 butikker på landsplan, og for 5 år siden søsatte de en ambitiøs moderniseringsplan. Butikkerne blev lysere, gangene blev bredere og nye lokationer blev opkøbt.

I takt med, at købsoplevelsen blev opgraderet for de handlende, blev medarbejdernes arbejdsliv ligeledes et vigtigt fokuspunkt.

Hvad skulle ændres?

Thomas Sørensen startede som projektleder i ALDI Danmark i 2020. Som detailmand indtil benet og selverklæret datanørd vendte han sit fokus mod kædens workforce management.

Dengang var det en blanding mellem pen og papir og et tidsregistreringssystem. Dette havde en negativ indflydelse på 2 nøgleområder.

Medarbejderomsætning

Medarbejderfastholdelse er evigt pain-point i detailbranchen. For ALDI ligeså - faktisk lå de “højere end gennemsnittet i branchen”, hvad det angik.

Thomas identificerede kædens tidsregistrering, som en af kilderne til dette.

“Systemet til at registrere fremmøde og arbejdstid rundede arbejdstiden op og ned. Det kunne ikke rigtigt registrere overarbejde i henhold til dansk lovgivning.”

Det var en klar udfordring for lønkontoret. Først og fremmest var der finansielle konsekvenser. “Jeg kan ikke sige præcist hvor dyrt det var for os – men det var meget dyrt,” siger Thomas. Derudover spildte lønafdelingen så meget tid på at trippeltjekke de registerede timer og følge op på uregelmæssigheder.

Ligeledes var lønprocesen var heller ikke så transparent, som den burde være, for medarbejderne i butikkerne. Hvis de havde spørgsmål om deres lønsedler, skulle de ringe til HR, som så skulle manuelt tjekke i regneark eller på papirlapper.

For en ung stab, som er vant til at kunne gøre alting nu-og-her med deres telefoner, var dette ikke godt nok.

Butikschefernes daglige processer

På daglig basis brugte butikscheferne meget tid på simple opgaver. For eksempel, hvis en medarbejder meldte sig syg.

“For at finde en erstatning, måtte butikschefen forlade butiksområdet til fordel for kontoret. De sendte e-mails eller ringe, og kunne gå tilbage til arbejdet. 10 minutter senere kunne de så gå tilbage til kontoret og tjekke for svar på henvendelserne.", siger Thomas og tilføjer:

"Hvis en anden medarbejder kunne komme ind, skulle vedkommende logge ind i systemet – som var langsom til at loade og registrere ændringer. Hele processen kunne tage op til 30 minutter."

Og det var bare for én enkelt medarbejder.

“Hvis du tager i betragtning hvor mange ALDI-medarbejdere der er i hele Danmark... ja, så kan du godt forestille dig hvor lang tid butikscheferne brugte på administrative opgaver som denne.”

Løsninger

I samarbejde med en konsulentvirksomhed, startede Thomas on hans team jagten på en passende Workforce Management (WFM) løsning.

Den rigtige løsning skulle kunne:

  • Give medarbejderne mere transparens omkring deres løn og vagtplaner
  • Gøre butikschefernes daglige arbejde mere simpelt, og samtidig være brugervenligt
  • Konfigureres til at følge dansk arbejdslovgivning og overenskomster

“Det der virkeligt imponerede mig ved tamigo, var deres ærlighed."

Thomas Sørensen, Projektleder, ALDI Danmark

tamigo opfyldte disse krav. Oveni hatten, kunne Thomas tilmed se et godt kulturelt fit i mellem ALDI Danmark og tamigo.

“Det der virkeligt imponerede mig ved tamigo, var deres ærlighed. Vi havde en kort frist for implementeringen, og tamigo var helt ærlige omkring hvad vi kunne nå inden fristen – og hvad der måtte komme senere.”

Resultaterne

ALDI Danmark har brugt tamigo siden november 2021. Mindre end et år senere, mener Thomas at forbedringerne er klare.

En bedre medarbejderoplevelse

For store butikskæder, og andre enterprisekunder, er det let at tilpasse tamigo til gældende national lovgivning. ALDI Danmarks hovedkontor kunne “tage kontrollen” inde i løsninger og sætte regler for overtid, timer, og mere op.

Resultatet har været en mere præcis registrering af timer og fremmøde, samt mere præcis og pålidelig lønkørsel.

Og Medarbejderne kan se fordelene med egne øjne, i tamigo appen.

“I stedet for at skulle ringe til HR, kunne medarbejderne tjekke deres timer og løndetaljer i tamigo appen. Tallene er lige der – og de kan stole på dem.”

I samspil med tamigos andre funktioner (såsom vagtplaner i realtid og  let efterspørgsler på vagtbytter), gør det det let for medarbejderne at styre deres arbejdsliv.

“Funktioner som disse,” siger Thomas, “hjælper helt sikkert vores tiltag omkring medarbejderfastholdelse.”

Butikscheferne har fået deres tid tilbage

Med tamigo ser den før så langsommelige proces med at finde erstatninger til syge medarbejdere meget anderledes ud.

“En af vores butikschefer beskrev det til mig sådan her: hun gør vagten tilgængelig på sin telefon i tamigo appen – så andre kan byde på den. Få minutter senere får hun en notifikation om, at en anden medarbejder gerne vil tage vagten og hun kan godkende det med ét klik”

Hun behøves altså ikke gå ind på kontoret, fordi vagtplanen (og efterfølgende timesedlen) bliver opdateret med det samme i tamigo.

“Vi estimerer, at vores butikschefer sparer mellem 15 og 30 minutter på administrativt arbejde hver dag. Det er en kæmpe besparelse!”

Andre dele af organisationen mærker også den nye effektivitet. Distriktscheferne bruger nu kun 30 minutter om ugen på at følge op med deres butikker, sammenlignet med en time om dagen før i tiden.

“Vi estimerer, at vores butikschefer sparer mellem 15 og 30 minutter på administrativt arbejde hver dag. Det er en kæmpe besparelse!”

Thomas Sørensen, Projektleder, ALDI Danmark

Vil du også booste driften og medarbejderfastholdelsen i din organisation? Book en gratis demo af tamigo og se hvordan det kan lade sig gøre.

Demoen bliver afholdt af en af vores specialister. De vil vise dig tamigos løsning og besvare de spørgsmål du må have omkring vagtplanlægning, lønkørsel, integrationer og datasikkerhed.